skip to Main Content
hayvan refahi

Hayvan Refahı

Hayvan Refahı; Evimizde bir can dostumuzun olması yani; bir çocuğun büyürken bir köpeğinin ya da kedisinin olması muhteşem bir duygudur. Bu duygu, evinde kedisi veya köpeği olanlarımızın çok iyi bildiği bir duygudur ve yaşamayan bilemez.
Peki evimizi paylaşacağımız can dostumuzu nereden nasıl almalıyız ?

hayvan refahi
Hayvan Refahı

Neye göre seçmeliyiz ?

Öncelikle; ülkemizde, sokaklarda ve bakım evlerinde yüz binlerce kimsesiz hayvan yuva bulmayı beklerken petshoplardan satın almamak gerekmektedir. Evimize en yakın bakım evinden, hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yapan, sivil toplum kuruluşlarının yönlendireceği yerlerden; yuva arayan bir kedi ya da köpek sahiplenmek en doğru karar olacaktır.

Evimize alacağımız hayvanı neye göre seçmeliyiz ?

Evimizin büyüklüğü, çalışma saatlerimiz, ekonomik durumumuz, yaşadığımız coğrafi bölge ve iklim; sahipleneceğimiz hayvanı seçerken göz önünde bulundurmamız gereken unsurlardır. Örneğin; uzun mesai saatlerinde çalışıyorsak, evdeki hayvana ayıracak fazla zamanımız yoksa, bir köpek yerine yalnız kalmaktan çok da şikayetçi olmayan bir kedi sahiplenmek doğru seçim olacaktır. İklimi çok sıcak bir bölgede yaşıyorsak; sıcaktan çabuk etkilenen soğuk iklim köpeklerini sahiplenmek yerine, kısa tüylü sıcağı seven köpekler bizimle daha mutlu olacaktır. Evimiz çok küçükse ve bahçesi yoksa; kocaman bir çoban köpeği almak hem köpek için hem de bizim için zahmetli bir yaşam olacaktır.

( BU KONUDA SİZE DANIŞMANLIK HİZMETİ VEREBİLİRİZ )

Petshoplardan Pet Hayvanı Satın Almak

Petshoplardan hayvan satın almak; hayvan hakları ve hayvan refahı açısından etik olmadığı gibi sağlık açısından da güvenilir değildir. Petshoplarda satılan yavru köpekler yeterince anne sütü içemediklerinden, anneleri üretim amacıyla defalarca ve arka arkaya doğurtulduğundan, petshop vitrinlerinde uslu dursunlar diye sedatif ilaçlar verildiğinden, satıldıktan sonra büyük bir kısmı hastalanır ve ölür. Ülkemizde satışı yapılan hayvanların %95’i ruhsatı olmayan, denetlenmeyen, veteriner hekimi bulunmayan yerlerde, korkunç şartlarda üretilir. Bu sebepten; gerek hayvan hakları açısından bu kanlı ticarete ortak olmamak adına etik açıdan, gerekse sağlık açısından satın almak yerine sahiplenmek insani ve vicdani olan yoldur.

Herkes hayvan sahibi olmalı mıdır ?

Ünlü bir argüman vardır : “Her köpek bir evi hak eder ama her ev bir köpeği hak etmez.” Anlık hevesle, düşünülmeden alınmış bir kararla hayvan sahiplenmemek gerekir.

İyi bakıldıkları takdirde; kediler ve köpekler 15 -18 yıl arası yaşarlar ve bu hayatımızda 18 yıl boyunca ilgi, bakım, oyun isteyen bir çocuğun olması demektir.

Ülkemizde her yıl 18 – 20 bin arası kedi ve köpek türlü bahanelerle sahipleri tarafından sokağa, ormana, barınaklara terk edilmektedir. Terk edilen hayvanların %98’i sokakta yaşamayı bilmediğinden; açlık, hastalık, araç çarpması ve bunun gibi sebeplerle karşı karşıya kalmaktadır. Bakım evlerinde sahibinin gelip kendisini almayacağını kabullenip; terkedildiğini anladığında; yemek yemeyi bırakıp, intihar ederek hayatlarını kaybetmektedirler.

Evimizde bir can dostumuzun olması muhteşem bir duygudur ama, bakamayacak ve günün birinde terk edeceksek asla hayvan almamalıyız. Satın almak yerine uzman görüşlerine baş vurarak evimiz ve yaşantımız için uygun bir hayvan sahiplenmeli ve asla terk etmemeliyiz..

Hayvan Refahı Medlinevet 2015

Acil veteriner Vizyonumuz

Dünya standartlarında hekimlik misyonunu her geçen gün üst seviyelere taşıyarak, ülkemiz pet sektöründe lokomotif görevi almak; Yenilikleri takip ederek, güncel bilgiler ışığında kaliteli ve ulaşılabilir hizmeti verebilmektir.
İstanbul genelinde koruyucu hekimlik uygulamaları ile petlerinizin hastalılardan korunmasını ve dostlarımızın mutlu, sağlıklı, rahat ve olabildiğince uzun ömürlü bir yaşam sürmeleri ve pet sahiplerinin petleri ile daha konforlu, ve eğlenceli zaman geçirebilmeleri için gereken tüm hizmetlerin en kaliteli şekilde verilmesini, tüm pet sahiplerinin basit önlemler ve düzenli aşı takibi ile petlerinin hastalanmalarının önüne nasıl geçileceği ve bu konuda neler yapabilecekleri hususunda bilgilendirilmesini görev edinmiştir.

Acil veteriner Misyonumuz

Veteriner hekimlik alanındaki en güncel tıbbi ve akademik gelişmeleri, son teknolojileri takip ederek bunların kurum içerisinde uygulanması ve kullanılması temel ilkemizdir. Hayvan refahını artırmak için teknolojik yatırımları artırıp, hekimlik bilgisini ve deneyimlerimizi geliştirmek önceliğimizdir. Türkiyde tanınan, kurumsal kültürü oluşturup, bilimsel farkındalığı ve güçlü kimliği ile tüm pet sahiplere tereddütsüz petlerini emanet edebileceği ayrıcalıklı bir hayvan dostu olarak ulaşmak istediğimiz hedef olacaktır.

Mikrochip Uygulama

2022 yılı itibarı ile Tarım Bakanlığı ‘nın tebliğine göre evcil hayvanların mikrocip takılarak veteriner kliniklerinde veri tabanına kayıt işlemlerinin yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Genel Muayene Hizmetleri

Tam bir genel muayene ile hekiminiz sizi doğru tetkiklerin yapılması konusunda yönlendirir veya derin muayene gerekip gerekmediğini söyleyebilir.

Bilgisayarlı Röntgen

Dijital Röntgen teknolojisiyle radyografik görüntülerde farkedilemeyen ince ayrıntılar dijital olarak daha yüksek kalitede ve anında tespit edilir.

Cerrahi Operasyonlar

Genel Cerrahi Operasyonları, Doğum ve Jinekolojik Operasyonlar, Ortopedik Operasyonlar, Nöroşirurjik Operasyonlar

Dental Muayene

Minik dostlarımızın diş problemleri ve diş taşı temizleme işlemlerini özenle yapıyoruz.

Laboratuar Hizmetleri

Hemogram, Biyokimya, Hızlı Testler, Gaita Muayenesi, İdrar Muayenesi, Mikroskobik İncelemeler, Hormon Analizleri, Patoloji

Kedi – Köpek Kuaför Hizmetleri

Traş işlemi özellikle kedilerde sedasyon altında yapılmakta olup bu işlem asla anestezi ile karıştırılmamalıdır.

Nöbetçi Veteriner

7 gün 24 saat nöbetçi veteriner kliniği hizmetlerini veriyoruz. (Florya, Yeşilyurt, Yeşilköy, Şişli, Bahçeşehir Acil Veteriner Kliniği)

Yoğun Bakım Hizmetleri

Minik dostlarımızın durumlarına göre özel olarak ayarlanabilen kabinlerde bakım ve tedavileri yapılmaktadır.

Aşı

Aşı uygulamalarından önce evcil hayvanınızın mutlaka antiparaziter uygulamalarının tamamlanmış, tüm iç ve dış parazitlerinden arınmış olması gerekir.

Back To Top